Hyperidroosin hoitomenetelmät

Tämä internetsivu keskittyy hyperhidroosin parannettuihin hoitomenetelmiin, eikä siten sisällä kasvitieteen ja voiteiden käytön menetelmiä, joiden teho perustuu useimmiten plasebo-efektiin tai ovat kokonaan tehottomia. Mikäli kärsit minkään muotoisesti liikahikoilusta tahansa, tulet varmasti olemaan onnellinen tiedettyäsi, että tämän sairauden aiheuttaja voidaan tehokkaasti poistaa tai hoitaa. Liikahikoilun hoito on jaettu non-invasiiviseen (ei-kirurgiseen) ja invasiiviseen (kirurgia mukaan lukien) menetelmiin.

Liikahikoilun ei-kirurgisen hoidon huippu- hoitomenetelminä toimivat ionphoreesi sekä botuliini. Invasiviisiin liikahikoilun hoitomenetelmiin kuuluvat rintakehän lämpöleikkaus ja kainaloiden hikirauhasten poistoleikkaus. Keskustelkaamme näistä hoitomuodoista yksityiskohtaisemmin.

Iontoforeesi

Tämä termi liittyy menetelmään, joka löytyi Amerikasta 1980-luvulla. Sen toiminta perustuu hyvin pieneen määrään sähköenergiaa, jota käytetään sopivalla taajuudella vesihauteeseen upotetuissa aplkaatioissa liikahikoilevilla alueilla. Tämä menetelmä kasvatti suosiotaan edullisuutensa vuoksi. Ionphoreesin täyttää erityisen lääkinnällisen laitteen toimintavaatimukset, jotka ovat tulosta lähes 100 prosenttisesta asiakastyytyväisyydestä. Viimeisimmät ionphoreesiin perustuvat laitteet toimivat uudelleenladattavilla paristoilla, jotka varmistavat terapiakustannusten olemisen lähellä nollaa.

Miten Electro Antiperspirant suorittaa 100°C saunassa?


Edut: Erittäin korkea tehokkuus, nopeavaikutteinen, edulliset liikahikoilun hoitokulut, turvallisuus, laaja käyttäjäkunta.

Haitat: ei ole

Lisätietoja www.electroantiperspirant.fi

Botuniilinin käyttö hoitomuotona

Botuliini on hermomyrkky, joka laamannuttaa hikirauhasten hermot ja tukahduttaa niiden toiminnan. Tässä yhteydessä botuniilia käytetään plastiikkakirurgiassa ja sillä on eräs kiistaton etu, sen vaikutukset alkavat näkyä jo muutamassa päivässä. Mutta tämä jää ainoaksi botuliinin eduksi liikahikoilun hoitomuotona. Hintaan sisältyy yksi hoitokerta ongelma-alueelle (kämmenet, jalat, kainalot), joka on erittäin kallis ja käsittely on toistettava noin kolmen kuukauden välein. Lisäksi botuliini ei toimi kaikkien potilaiden kohdalla, ja lisäksi sillä on riskejä epämielyttäville sivuvaikutuksille.

Edut: Tehokkuus, nopeavaikutteinen.

Haitat: Erittäin korkeat hoitokustannukset liikahikoilun hoidossa, hoito on toistettava samoilla hoitokustannuksilla muutaman kuukauden välein, mahdolliset sivuvaikutukset.

Rintakehän lämpöleikkaus

Rintakehän lämpöleikkaus on tehokas, mutta riskialttein kirurginen hoitokeino kämmenten ja kainaloiden liikahikoiluun. Sitä ei yleensä käytetä vartalon alimpiin osiin, koska leikkauksessa on riski vahingoittaa sukuelinten alueita. Tietyt impulssien kulusta vastuussa olevat spinaalihermot, jotka aiheuttavat liikahikoilua, poistetaan pienten, kirurgisesti luotujen aukkojen kautta potilaan kainaloista tämän ollessa nukutettu toimenpiteen ajan. Tämän tyyppinen hermojen toiminnan katkaisemisen seurauksena potilas ei enää hikoile. Mikäli sivuvaikutuksia ilmenee, ne ovat kuitenkin hyvin voimakkaita. Sivuvaikutuksiin kuuluvat epänormaali sydämenrytmi, käsien vapina, pyörtyminen sekä vaikea asteinen, korvaava hikoilu, joka ilmenee muissa kehon osissa, kuten selässä, vatsassa ja päässä. Uusimmissa rintakehän lämpöleikkauksissa hermot suljetaan käyttäen erityisiä klipsejä, jotka voidaan poistaa myöhemmin, mikäli komplikaatioita ilmenee. Siitä huolimatta tähänkin hoitomenetelmään sisältyy korkeita riskejä.

Edut: Pysyvä ratkaisu liikahikoilun poistoon.

Haitat: Tarvitaan nukutuksen alaisena suoritetun kirurgisen toimenpiteen läpikäynti. Epämiellyttävät sivuvaikutukset.

Kainaloiden hikirauhasten poisto

Tätä liikahikoilun poistoon liittyvää hoitomenetelmää käytetään ainoastaan silloin, jos hikoilu on kainaloiden alueella erittäin voimakasta. Lääkärin tapaamisen jälkeen potilaat saapuvat sairaalaan. Potilaan kainaloiden iho, siitä kohti, jossa hikirauhaset sijaitsevat, poistetaan kirurgisessa toimenpiteessä, jonka aikana potilas on nukutettuna. Sairaalassa oloaika on muutama päivä leikkauksesta toipumiseen, sekä siihen, että nähdään, ovatko kainalot parantuneet. Jos näin käy, tämän hoitomuodon vaikutukset ovat pysyvät.

Edut: Pysyvä ratkaisu kainaloiden liikahikoiluun.

Haitat: Voidaan käyttää ainoastaan kainaloiden alueella, tarvitaan kirurginen toimenpide, ei sovellu kaikille.